به گزارش خبرگزاری بسیج، حسن خانجانی در بازدید از طرح اضطراری آبرسانی به همدان، اظهار داشت: متاسفانه خشکسالی حادث شده از کمبود بارشها باعث شده است استان همدان در شرایط بحرانی تامین آب قرار داشته باشد و چنانچه مردم همکاری لازم را در صرفهجویی از این منبع حیاتی زندگی نداشته باشند همدان با چالش جدی مواجه خواهد شد.
وی همچنین به نقش رسانهها در افزایش اطلاعات و آگاهی به مردم نسبت به شرایط آبی موجود در استان اشاره کرد و افزود: اگرچه شرایط تامین و توزیع آب در همدان در وضعیت مناسبی نیست اما اقدامات خوبی از جانب شرکت آب منطقهای و آب و فاضلاب استان شکل گرفته که نیازمند اطلاعرسانی به مردم از سوی رسانهها است.
دادستان همدان تاکید کرد: اطلاعرسانی به مردم میتواند آگاهی از شرایط موجود را در بین افراد جامعه بالا برد و کمک کند تا آحاد یک جامعه در مدیریت و صرفهجویی آب گام بردارند.
* لزوم توجه افراد به بحران آب
معاون عمرانی استانداری همدان نیز در ادامه گفت: طرح اضطراری آبرسانی به همدان با همکاری قرارگاه خانم الانبیا، پیمانکار شرکت آب منطقهای استان در حال انجام است که انتظار میرود با تامین مالی مورد نیاز این طرح هرچه زود پروژه فوق وارد مدار شود.
فرهاد فرزانه افزود: ارزش وجود آب به عنوان حیات بخش زندگی در شرایطی که استان در وضعیت خشکسالی قرار دارد بیش از گذشته احساس میشود، بنابر این لزوم توجه افراد به بحران آب از جمله مواردی است که همواره باید در جامعه اطلاعرسانی شده و حساسسازیهای لازم درباره این امر انجام شود.
وی با اشاره به طرح اضطراری آبرسانی همدان، تاکید کرد: باید توجه داشت که اجرای این طرح هرگز به معنای خروج استان از شرایط خشکسالی و کم آبی نیست و بالعکس باید توجه جدیتر از سوی مردم، کشاورزان و صنایع آب بر همدان به این شرایط صورت گیرد.
* تامین ۱۵ درصد آب شرب همدان با اجرای طرح اضطراری آبرسانی
مدیر عامل آب منطقهای استان همدان هم در ادامه ضمن اشاره به آنچه تاکنون در مسیر اجرای این طرح انجام شده است، گفت: طرح اضطراری آبرسانی به همدان به طول ۷۰ کیلومتر برای انتقال بخشی از منابع آب زیرزمینی برای جبران کسری آب شرب ذخایر سد اکباتان است که در حال اجرا توسط قرار گاه سازندگی خاتم الانبیاء به عنوان پیمانکار شرکت آب منطقهای است.
منصور ستوده ادامه داد: با بهرهگیری موثر از ظرفیت مقدور طرح که شامل ۷۰ کیلومتر خط انتقال و ۴۵ هزار متر مکعب مخزن است امکان انتقال آب شرب بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ لیتر در ثانیه به شهر همدان وجود دارد.
وی افزود: بیشترین حجم اجرایی پروژه اضطراری آبرسانی همدان شامل لولهگذاری فولادی با قطر ۱۴۰۰ میلیمتر، ساخت مخازن، حوضچههای فشارشکن، حوضچههای تخلیه، نصب شیر آلات و اتصالات طرح، آب بندی مخازن، تست فشار هیدرو استاتیک خط، عملیات سیویل و مکانیکال تصفیه خانه آب شرب و خط انتقال انجام شده است و باقی مانده طرح نیز به زودی به پایان میرسد.
مدیرعامل آب منطقهای همدان با اشاره به اینکه طرح اضطراری آبرسانی تامین کننده حدود ۱۵ درصد آب مورد نیاز شهر همدان است، تاکید کرد: گذر از کم آبي استان همدان تنها با همکاري شهروندان و صرفهجويي در مصرف امکان پذير است.
وی به کاهش ۴۲ درصدی بارندگیها نسبت به سال گذشته اشاره کرد و افزود: اکنون وضعیت بارشهای تاکنون کشور نشاندهنده کاهش قابل ملاحظهای نسبت به دو سال اخیر است که ضرورت توجه جدیتر به مدیریت مصرف را چند برابر میسازد.
انتهای پیام/